7 handige zwangerschaps-apps

Voor het eerst papa of mama worden is niet makkelijk. Die compleet nieuwe vorm van verantwoordelijkheid brengt druk met zich mee. De verwachtingen van de buitenwereld, iedereen wil zich overal mee bemoeien. Tja, er zijn makkelijkere dingen in het leven. Toch is het cliché ook zeker van toepassing; je krijgt er zoveel moois voor terug. Om het proces iets makkelijker en direct ook informatief te maken, hebben wij voor je uitgezocht welke apps het beste zijn!

Tijdens de zwangerschap

Zwangerschap +Zwangerschap+ voor iOS & Android

Een handige app is Zwangerschap+ van Philips. Hier vind je onder andere de grootte van jouw baby in vergelijking tot bijvoorbeeld fruit. Heb je al kinderen? Dan is dit een ontzettend leuke manier voor hen om te begrijpen hoe groot het broertje of zusje inmiddels is. Ook vind je hier een agenda, schopjes teller en houdt de app de gewichtstoename bij. Zo ben je altijd op de hoogte van de staat van jouw zwangerschap!

 

BabycentreBabycenter voor iOS & Android

Een vergelijkbare app is Babycenter. Ook hier krijg je informatie over de grootte van jouw dreumes en lees je over andere aspecten van jouw zwangerschap. Overigens kun je deze app ook voor en na de zwangerschap gebruiken. Tips met betrekking tot wanneer je ovuleert, welke maatregelen te treffen voor de zwangerschap en meer lees je in de app en op de website.

 

What to ExpectWhat to expect pregnancy voor iOS & Android

Het boek What to expect when You’re expecting wordt ook wel de ‘zwangerschaps-bijbel’ genoemd. Deze app borduurt voort op dat succes. Alle tips die je ooit ook maar nodig denkt te hebben, vind je hier. Daarnaast trackt deze app jouw zwangerschap. 

 

Tuurlijk SchatjeTuurlijk schatje voor iOS

Deze app is net even anders. Hij is namelijk bedoeld voor de papa’s! Op “mannelijke” wijze wordt beschreven wat er gedurende de 9 maanden zwangerschap met mama en de kleine gebeurt. Elke dag een anekdote welk beschrijft wat er mogelijk die dag aan de hand is. Het is een grappige variant op alle bloedserieuze zwangerschapsboeken en simpelweg té leuk om niet te downloaden.

 

ZwitsalZwitsal Babynamen voor iOS & Android

Het vinden van de juiste babynaam is niet makkelijk. Beide ouders moeten de naam leuk vinden en dat blijkt vaak een hele opgave. Nu zijn we tegenwoordig erg gewend aan het swipen. Zwitsal heeft daarom een app in het leven geroepen waarmee je samen de juiste naam kunt vinden. Net als bij de bekende datingapp, swipe je elke naam naar links of naar rechts. De app vergelijkt jullie keuzes en laat je zien welke namen jullie beide leuk vinden. Zo kun je alle matches bekijken en de perfecte naam kiezen!

 

Na de geboorte

Instant Baby Sleep SoundsInstant Baby Sleep Sounds iOS

De kleine is geboren en heeft wat moeite met slapen. Het overkomt de besten. Gelukkig is er vaak een simpele oplossing; slaapgeluiden. Baby’s zijn geen stilte gewend, in de baarmoeder horen ze onder anderen de hartslag en ademhaling van mama. Nu ze geboren zijn is die stilte ontzettend akelig. White noise is daarom de perfecte manier om ze lekker aan het slapen te krijgen. Instant Baby Sleep Sounds is een van de apps waar je veel van dit soort geluiden kunt vinden. Slaap lekker!

 

Oei, ik groei!Oei, ik groei! voor iOS & Android

Nu de kleine geboren is, wil je alle mijlpalen vastleggen. Dit kan met de Oei, ik groei! app. Deze app houdt de progressie van jouw kleine engel bij en stelt je op de hoogte van eventuele moeilijkheden waar je tegenaan zult lopen. Met behulp van sprongen krijg jij inzicht in de ontwikkelingen en moeilijkheden van de spruit.