Tips voor de ideale babymoon

De babymoon is die laatste vakantie voordat je eerste kindje geboren wordt. De laatste keer dat je lekker lang of voor een weekendje echt tijd samen hebt. Echt tijd hebben met zijn tweetjes voor je in het hectische leven van een nieuwe ouder terecht komt.

Wanneer op vakantie

De meeste vrouwen vinden de periode van 16 weken tot 27 weken het fijnste voor de babymoon. Zeker wanneer je wat langer weg wilt gaan en of gaat vliegen. In deze fase is je buik wel zichtbaar maar zit nog niet echt in de weg. De klachten van het begin zoals misselijkheid en vermoeidheid zijn meestal nu ook over. Daarnaast heb je nog geen fit to fly verklaring nodig al is het wel verstandig je verloskundige een document te laten opstellen waar je zwangerschapsduur op staat.

Kies een Zika-vrije bestemming

Nog niet zo heel lang geleden kon je als zwangere vrijwel elke bestemming kiezen waar je zin in had. Je later verwennen in de Balinese Spa’s, dansen op Cuba of met de trein door Japan.
Alleen malaria landen moest je vermijden maar verder was er keuze genoeg. Tegenwoordig is dat anders. Veel bestemmingen die juist bekend stonden om zon en luxe zijn helaas niet meer veilig. Mede daardoor blijven steeds meer baby-mooners in Europa. De Canarische eilanden zijn bijvoorbeeld een goede zon zekere maar zika vrije bestemming.

Wat meer luxe is wel zo lekker

Een babymoon is anders dan een gewone vakantie of een weekendje weg. Waar je normaal wellicht tevreden bent met een hostel zou ik je aanraden om wanneer je zwanger op vakantie gaat te kiezen voor meer luxe. Waar je normaal gesproken niet veel tijd op de hotelkamer doorbrengt heb je nu meer behoefte aan rust en ontspanning. Een kamer met een bad, een hotel met een goed restaurant of waar ze ontbijt op bed serveren is wel zo relaxt.