De eerste vakantie met een baby

Voor het eerst op vakantie met een baby is natuurlijk super spannend. Gaat alles wel goed of krijst jouw baby het hele hotel bij elkaar. Ben je niks vergeten of heb je onnodig veel te veel mee genomen. Wat is eigenlijk een leuke bestemming met een baby. Elke nieuwe ouder zal zich herkennen in deze vragen.

Kies een bestemming voor jezelf niet voor je baby

Vakantie met een jong baby is relatief eenvoudig. Je baby slaapt voornamelijk, eet een beetje en speelt een beetje. Zo lang ze nog niet kunnen kruipen gaan ze ook nog nergens naar toe. Je baby heeft er echt niks aan om naar Disneyland of Madurodam te gaan. Bewaar al dat soort bestemmingen tot je kindje wat ouder is en kies nu het nog kan lekker voor jezelf.

Eerst oefenen met een weekendje weg

De meeste nieuwe ouders vinden het erg fijn om voordat ze die lange en verre vakantie boeken eerst eens te oefenen dichterbij. Kies voor een weekendje weg met baby in Nederland in een huisje of hotel. Er zijn vakantieparken waar je speciale “newborn” pakketten kunt boeken. Het babybedje en de kinderstoel staan dan voor je klaar. Soms kan je ook speciale activiteiten bijboeken zoals babymassage of babyzwemmen.

Pak meer in dan je denkt nodig te hebben maar overdrijf niet

De eerste vakantie met een baby zal hoe dan ook voelen als een volksverhuizing. Kleine mensjes hebben veel spullen nodig. Eventueel een campingbedje, kinderwagen, kleding, babyvoeding, luiers, een kinderstoel, hydrofiele doeken, zwembandjes, babyshampoo, zonnebrand en babyproof medicijnen. Je kunt ook overdrijven. Je hoeft echt geen drie weken luiers van huis mee te nemen. Kies liever voor een hotel of vakantiehuis waar je kunt wassen dan een koffer vol kleding. Zeker wanneer je kiest voor een zonvakantie met je baby dan zijn al die jasjes en warme slaapzakken helemaal niet nodig. Voeding en veel liefde zijn uiteindelijk de enige dingen waar je baby echt niet zonder kan.

Een goed boek of Netflix

Vroeger ging je ’s avonds lekker uit eten of de stad in. Nu zit zodra je baby slaap vast aan je accommodatie. Het is dus slim ook meer boeken mee te nemen dan je normaal zou doen. Of download de laatste Netflix series op je tablet. Koop overdag een goede fles wijn en je hebt zelf ook een relaxte avond.