Zwangerschap maand 1

week1

Eerste week zwangerschap

Als je een week zwanger bent, is dit van de buitenkant nog niet te merken. Maar in je buik is al wel van alles gaande, alleen ook dit heb je zelf nog niet geheel in de gaten. De eerste week is vaak een week dat mensen nog niet weten dat zij zwanger zijn, ze hopen het wel en hebben misschien een vermoeden maar het is nog niet met zekerheid vast te stellen. Heb je een vermoeden dat je zwanger bent, gedraag je dan ook zwanger. Het is belangrijk dat je dan zwangerschapsvitaminen in gaat nemen en er alles aan doet om te zorgen dat de baby onder goede omstandigheden kan groeien. Daarnaast dien je ook niet te roken en te drinken tijdens de zwangerschap, dit kan namelijk invloed hebben op de groei en de ontwikkeling van de baby. In de eerste week is de baby nog maar een klein puntje, maar de komende weken gaat de baby al groeien en kunnen vrouwen al misselijk gaan worden. Maar, eerst nog even zekerheid krijgen over de zwangerschap, dan kun je alle maatregelen nemen die nodig zijn voor de eerste weken van de zwangerschap.

Tweede week zwangerschap

Als de menstruatie regelmatig is na twee weken zwanger, dan kan er op de 14e dag een eisprong plaatsvinden, dit kan ook de 13e of 15e dag zijn, dit verschilt per vrouw. De exacte datum van de eisprong kan niet worden vastgesteld. Het is te hopen dat je op de juiste dag gemeenschap gaat hebben en dat het eitje zich gaat nestelen. Het eitje leeft ongeveer 24 uur en de zaadcel kan langer leven. Bij de twee weken zwanger is er nog niet zo veel te merken van de zwangerschap. Het kan zijn dat de vrouw wat misselijk is, maar meestal merkt de vrouw tijdens de tweede week nog niet zoveel. De baby is ook echt nog maar een eitje, in het lichaam zijn ook nog niet zoveel veranderingen merkbaar.

Derde week zwangerschap

Als de vrouw drie weken zwanger is, dan gaat de rijpe eicel naar de baarmoeder toe via de eileider. De baby is gedurende deze drie weken ongeveer 0,1 mm groot. In de eileider bevinden zich op dat moment miljoenen zaadcellen. Als het de zaadcel is gelukt om binnen te komen, dan noemt men dit ook wel de bevruchting. Op dat moment gaat het eitje zich afsluiten voor de andere zaadcellen. Het is in deze derde week al duidelijk wat het gaat worden, een jongetje of een meisje. Ook de haarkleur, de kleur van de ogen en de lichaamsbouw is al bekend. Echter kunnen we hier zelf nog niets van merken, maar het is al wel genetisch bepaald. In deze tijd denken de man en de vrouw al veel na wat het gaat worden een jongen of toch een meisje? Misschien wordt het wel een tweeling, ook dit kan zomaar gebeuren!

Vierde week zwangerschap

De eerste maand van de zwangerschap is aangebroken, je bent immers vier weken zwanger. Dit is de belangrijkste periode voor de baby om te groeien en om zich te ontwikkelen. Dit duurt tot ongeveer de twaalfde week. De baby gaat in deze weken namelijk uitgroeien tot een minuscuul kindje. Gedurende deze weken worden de ledematen van de baby gevormd en ook de organen gaan in deze periode groeien. De persoonlijkheid en de lichamelijke kenmerken zijn grotendeels al bepaald. Dit heeft te maken met het DNA. Het kan zijn dat na vier weken over tijd bent, je krijgt wat gevoelige borsten en kunt wat feller reageren (emotioneel). Dit zijn symptomen die op zwangerschap kunnen duiden, maar ook op menstruatie, nog even spanend wat het gaat doen.