Uitgerekend

Eenenveertigste week zwangerschap

Het kan zijn dat de baby in week veertig nog niet is geboren, maar dan zal het niet lang meer duren voordat de baby geboren wordt. De moeder zal de weeën gaan merken en vanaf dat moment moet de moeder goed in de gaten gehouden worden want de bevalling kan dan ineens gaan beginnen. De verschijnselen die zich gedurende deze weken voor kunnen doen zijn net als in week veertig (als de baby dan geboren zou worden). Voor de vrouwen die in week veertig zijn bevallen, zijn de week die nu volgen weken van rust en wennen, ze hebben nu een grote verantwoordelijkheid die bij hen rust en ze moeten nog uitrusten van de bevalling.

Tweeënveertigste week zwangerschap

In de week kan de baby geboren worden, de baby is er klaar voor en je lichaam is er helemaal op ingesteld. Het kan zijn dat je wat in de stress zit omdat de baby al eerder geboren had kunnen zijn. Dit kan een reden zijn om er voor te kiezen om naar het ziekenhuis te gaan, hier heb je medici bij de hand die je meteen kunnen helpen als de weeën beginnen. Wil je toch liever thuis bevallen? Bespreek dan de mogelijkheden met de arts en maak dan de keuze die het meest verstandig is. Er kan een echo worden gemaakt om te kijken hoe dat de baby ligt, als de baby goed ligt kan een thuisbevalling een optie zijn, zo niet, dan is het beter om naar het ziekenhuis te gaan zodat zij het in de gaten kunnen houden. Er wordt gesproken van overdragenheid als de baby in deze week nog niet geboren is. Als je de baby voelt bewegen is er niets aan de hand, er kan wel een verwijzing komen naar een gynaecoloog om te kijken of dat alles goed is, er kan dan worden besloten of dat een thuisbevalling nog verantwoord is.

Drieënveertigste week zwangerschap

De baby kan nu pas worden geboren, dit hoeft helemaal geen probleem te zijn, je hebt dan gewoon een baby die wat later wordt geboren. De baby is klaar voor het leven en je lichaam is er helemaal op ingesteld dat de baby geboren gaat worden, dus de bevalling kan beginnen. Als je twijfelt of dat je thuis wilt bevallen is het goed om op tijd naar het ziekenhuis te gaan zodat zij je daar kunnen helpen bij de bevalling. Het kan zijn dat de baby verkeerd om in de baarmoeder ligt en dan is het vaak zo dat er een keizersnede gedaan moet worden. Op deze manier is de baby snel uit de buik en kun je samen gaan genieten, voornamelijk is het rusten van de moeder in deze tijd erg belangrijk! Er kan vanaf deze week sprake zijn van inleiding, dit is zo omdat de baby erg laat wordt geboren en de bevalling zelf bijvoorbeeld niet op gang wil komen.

Vierenveertigste week zwangerschap

Als je nog niet bevallen bent wordt het tijd dat de baby nu eindelijk geboren gaat worden. Zijn er nog niet veel weeën dan kun je naar het ziekenhuis worden gebracht omdat het nu echt tijd is voor de baby om geboren te worden. De baby is levensvatbaar en mag uit de baarmoeder. Je lichaam is er helemaal op voorbereid, maar op de een of andere manier kan de baby nog blijven zitten. Het is dan belangrijk om naar het ziekenhuis te gaan en om je baby zo snel mogelijk uit de buik te halen en samen te gaan genieten. Rust samen goed uit en zorg dat de baby op een goede manier ter wereld komt, bij twijfel ga naar het ziekenhuis, daar beschikken ze over de middelen om jou en je baby te helpen.